سامانه ثبت نام

بهبود خواص مواد پلیمری مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی

30 مرداد 1395

واحد پژوهش نخستین همایش بین المللی شیمی ایران از تولید نانوکمپوزیت جهت بهبود بسته بندی مواد غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه خبر داد:

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه با بهره‌گیری هم‌زمان از دو نوع نانوذره رس و اکسید آهن موفق به بهبود خواص مواد پلیمری مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی شده‌اند. این محصول در مقیاس صنعتی تولید شده و توسط شرکت بسپار پیشرفته شریف تجاری‌سازی شده است.
نیاز به حفاظت انواع مواد در برابر گرما، نور، رطوبت، اکسیژن، میکروارگانیسم‌ها، حشرات، و گرد و غبار از دیرباز در صنایع مختلف مورد توجه قرار گرفته و رویکردهای مختلفی برای بسته‌بندی و پوشش دهی آن توسعه پیدا کرده است. در این میان، نگهداری غذا، دارو، سموم و مواد فاسدشدنی نیازی کلیدی بوده است. مهم‌ترین هدفی که در بسته‌بندی این‌گونه محصولات مدنظر قرار می‌گیرد، افزایش طول عمر نگهداری محصولات است. ماده‌ی بسته‌بندی از طریق تنظیم فضای مناسب در داخل بسته با توجه به ویژگی‌های نگهداری محصول زمان ماندگاری محصول را افزایش می‌دهد. در چند دهه‌ی اخیر با اجرای روش‌های مختلف قابلیت‌های مطلوبی برای طولانی‌تر شدن عمر محصولات ایجاد شده است.
به گفته‌ی دکتر غلامرضا خلج، هدف از انجام این طرح بهبود خواص مختلف مواد پلیمری مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی و دارویی با بهره‌گیری از نانوذرات رس و نانوذرات اکسید آهن بوده است.
استفاده از این بسته‌بندی نانوکامپوزیتی می‌تواند موجب افزایش قابل‌توجه در مدت‌زمان ماندگاری محصولات محتوی آن گردد.
در طرح حاضر هم‌زمان از دو نوع نانوذره رس و اکسید آهن به‌منظور کاهش عبور پذیری گاز اکسیژن استفاده شده است. این دو نوع نانوذره دو مکانیسم مختلف را جهت جلوگیری از عبور اکسیژن از بسته‌بندی ارائه می‌دهند. استفاده‌ی همزمان از نانوذرات رس و نانوذرات آهن موجب هم‌افزایی اثرات این دو نوع نانوذره شده و افزایش ماندگاری مواد غذایی و دارویی موجود در این بسته‌بندی‌ها را در پی داشته است.
خلج در رابطه با نحوه‌ی تولید و ارزیابی این مواد نانوکامپوزیتی اضافه کرد: «در این پژوهش تهیه‌ی گرانول‌های نانوکامپوزیت لایه‌های پلی الفینی (پلی پروپیلن) با هدف تولید فیلم‌های نازک بسته‌بندی در دستور کار قرار گرفت. به‌منظور بهبود ممانعت فیزیکی از ورود اکسیژن از نانوذرات رس مونت موریلونیت اصلاح شده با دی متیل دی هیدروژنیتد تالوآمونیوم¬کلراید استفاده شد. سپس نانوذرات آهن سنتز شده و درصدهای مختلفی از آن به همراه درصدهای مختلفی از نانوذرات رس به مذاب پلیمری اضافه شد. در مرحله‌ی بعد به‌وسیله‌ی دستگاه اکسترودر دوپیچه فیلم بسته‌بندی تولید شد. در نهایت فیلم تولیدی مشخصه یابی شده و خواص آن از حیث مقاومت مکانیکی و نفوذپذیری در برابر اکسیژن مورد ارزیابی قرار گرفت.»
از بررسی خواص عبور پذیری گاز در فیلم‌های نانوکامپوزیتی می‌توان دریافت که استفاده از نمونه‌ای با ۱ درصد وزنی نانورس و ۰/۱ درصد وزنینانوذرات اکسید آهن می‌تواند بیشترین اثر را بر روی افزایش ماندگاری مواد غذایی داشته باشد.

نخستین همایش بین المللی شیمی ایران در 22 در ماه سال جاری برگزار می گردد.

 

برچسب: نخستین همایش بین المللی شیمی ایران، شیمی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی، شیمی آلی، بیو شیمی، پلیمر های معدنی، سینتیک و مکانیسم واکنش های معدنی، سنتز و شناسایی ترکیبات معدنی، شیمی آلی فلزی، نانوشیمی، الکتروشیمی ترکیبات معدنی، نفت ، گاز و پتروشیمی، خوردگی، شیمی دارویی، کاربرد شیمی در صنایع غذایی، کاربرد شیمی در محیط زیست، فیتو شیمی، نانو ذرات، نانو و صنعت، روش های سنتز و شناسایی نانو ساختار ها، کنگره بین المللی شیمی، شیمی ایران


464
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 
مجلات حامی

تماس با دبیرخانه

 

02133699094 

09193519331

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

مرکز همایش